maanantai 9. maaliskuuta 2015

Tonnikala Chorizo pasta

Ajatuksena oli valmistaa tonnikalapasta, mutta tuunattuna. Jääkaapissa odotti paketti
Chorizo makkraa. Ajatus kypsyi hetkessä ja eikun kokeilemaan. Hyvää oli ja nälkäinen leijonakin tykkäsi.

Ainekset

2-3 pientä salottisipulia
3- valkosipulin kynttä
oreganoa
basilkaa
1 purkki tonnikalaa(ölyssä)
Parmesan juustoa raastettuna
chorizo makkaraa
1 tölkki tomaattimurskaa
Spagettia
suolaa
pippuria
sokeria
chiliä

Valmistus

Hienonna sipulit hienoksi ja laita öljyn kanssa pannulle. Pilko chorizo ohuehkoiksi siivuiksi.
Valuta tonnikala valmiiksi. Kun sipulit ovat hetken kuullottuneet lisää makkara pannulle.
Anna makkaran tiristä rauhassa. Lisää tomaattimurska. Mausta suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.

Tässä vaiheessa kannattaa pistää vesi kiehumaan pastaa vasten. Kun vesi kiehuu laita spagetti
veteen jossa on tilkka oliiviöljyä ja suolaa. Keitä paketin ohjeen mukaan.

Lisää halutessa chili. Minulla on käytössä salaiseksi aseeksi kutsuttu öljyseos joka sisältää paahdettuja chilejä, kokonaisia mustapippureita ja laakerin lehtiä. Lisää basilika ja oregano.

Tarkista maku hetken päästä. Lisää valutettu tonnikala. Jos soosi tuntuu liian paksulta ohenna vedellä.

Kun spagetti on valmis valuta se läävikössä ja pistä se kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja laita tarjolle.
Oheen tarjolle erikseen raastettu parmesan, jota kukin voi laittaa oman mieltymyksen mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti