lauantai 29. maaliskuuta 2014

Caesarsalaatti


Tässä loistava  ja maukas salaatti ystävien kanssa nautttavaksi tulevina kesäiltoina.
Juomaksi olen kokeillut niin olutta kuin valkoviiniäkin. Jos haluat vähän juhlavampaa on  hyvä kuohuviini varma vallinta.

4 annosta

2 kpl jäävuorisalaattia pussissa

Krutongit
4 kpl leipäviipaletta(vaalea)

Kastike
2 rkl sitruunankuoriraastetta
1 rkl sitruunamehua
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl majonnesia
2 rkl kermaaviiliä tai ranskankermaa
1/5 tl dijon sinappia
1 kpl valkosipulinkynttä (raastettu)
parmesaanijuustoa (raastettuna)

Koristeeksi
parmesaanijuustoa (lastuina)

Valmista ensin broileri. Leikkaa broileri pieniksi paloiksi ja paista oman maun mukaiseksi pannulla.
Anne broilerin jäähtyä. Tämä salaatti on parhaimmillaan viileänä.

Pidä pesty salaatti pakastepussissa tai rasiassa jääkaapissa, kunnes kokoat salaatin,
näin salaatti pysyy raikkaana ja rapeana.

Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi salaatit suupalan kokoisiksi.

Valmista krutongit.
Kuutioi leipä ja siirrä palat pellille.
Voit halutessasi maustaa nämä kulhossa valkosipulin, oreganon ja oliiviöljyn seoksella.
Sekoita hyvin. Paista maustetut leipäkuutiot uunissa vaalean ruskeiksi ja rapeiksi.

Valmista kastike.

Mittaa kaikki kastike ainekset korkeaan astiaan ja sekoita. Lisää revitty salaatti. Sekoita, kunnes kastike on kokonaan sekoittunut caesarsalaattiin. Lisää  broileri ja krutongit .
Höylää salaatille parmesaanilastuja. Tarjoa klassinen caesarsalaatti heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti