perjantai 26. helmikuuta 2016

Burgundilainen häränhäntä

Tämä häränhäntäpata on minulle hyvin tuttu jo lapsuudesta. Osasin jo silloin
arvostaa tämän miedon mausteista makua, joka paranee kun jäljelle jääneistä
nikamista poistaa lihan ja lämmittä sen kastikkeena seuraavana päivänä.
Huh taivallisen hyvää !

Tämä herkun valmisti aikoinaan isäni, joka olikin hämmästyttävän mielikuvituksellinen
harrastajakokki. Nyt toinen polvi harrastaa kokkailua ja vaalii tämä reseptin muodossa perinteitä. Alla aluperäinen resepti vuosikymmenten takaa.

Ainekset

häränhäntää
öljyä
1 purkki tomaattipyrettä
1 lihliemikuutio
4 sipulia
1-2 laakerinlehteä
punaviiniä
suolaa
pippuria

Hanki yksi iso tai kaksi pientä häränhäntää. Ne katkotaan nivelten kohdalta
palasiksi. Palat paistetaan ensin kuumassa öljyssä joka puolelta. Kun palat ovat tarpeeksi ruskeita, kaikki ylimääräinen rasva kaadetaan pois ja palaset ladotaan pataan. Lisää pataan neljä keskikokoista sipulia kokonaisina, yksi purkki tomaattipyrettä, lihaliemi kuutio ja puoli puolloa punaviiniä, laakeri, suolaa ja pippuria. Pata peitetään ja kypsennetään hyvin hiljakseen noin 3 1/2 tuntia. Tarvittaessa lisätään vettä.

Padan kanssa suositellaan riisiä, jonka päällä on runsaasti persilja silppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti