torstai 18. helmikuuta 2016

Humus

Olen totaalisen hurahtanut tämän lähi-idän herkun makuun. Ensi kosketus 
aitoon humukseen Istanbulissa veti hiljaiseksi. 
Autoileva A-luokan lihansyöjä ylistämässä kasvishuttua. 
Etsin jonkin aikaa täydellistä koostumusta ja makua. Ei ollut iso homma. 
Tässä etsinnän ja maistelun tulosta. Maistuu maustamattomien ruissipsien 
kanssa ja hapankorpun päällä taivalliselta. Ei säily jääkaapissa kauaa, 
sillä se katoaa nopeasti parempiin suihin. 
 
2 tlk säilöttyjä kikherneitä
3-5 rkl sitruunamehua
6-8 rkl oliiviöljyä
½ dl vettä
2 rkl tahinitahnaa
2-3 valkosipulin kynsi
2-3 tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
cayennepippiria 
 
 
Valuta kikherneet ja soseuta ne sekä valkosipuli tasaiseksi massaksi 
monitoimikoneessa. 
Lisää vesi ja muut aineet ja soseuta uudestaan. Tarkista maku. 
Lisää oliiviöjlyä jos massa ei ole tarpeeksi hienoa ja tasaista. 
Pyöräytä pari kierrosta että oliiviöljy tasaantuu massaan. 

Jos teet pienemmän annoksen puolita määrät. Suosittelen tuunaamaan oman
maun mukaiseksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti