lauantai 12. marraskuuta 2016

Babi masak kechap - Balilainen possu


Tässä resepti jonka avulla voi matkustaa makumatkalle Indonesiaan. Olen testannut reseptin  ja todettu hyväksi.

2-4 chilipalkoa viipaloituna
5 pientä salottisipulia hienonnettuna
4 valkosipulin kynttä
5 cm pala inkivääriä
1 tl raputahnaa
3 rkl öljyä
600 g possun ulkofilettä kuutioituna noin 2 cm paloiksi
2 rkl tumma soijaa
3 rkl makeaa soijaa
2-3 rkl limen mehua
3, 5 dl vettä
suolaa

Jauha chilit, salotti- ja valkosipulit, inkivääri ja raputahna tasaiseksi tahnaksi ja notkista tarvittaessa öljytilkalla.
Kuumenna öljy pannulla, lisää siihen chilitahna ja kypsennä sitä miedolla lämmöllä käännellen noin 4 minuuttia. Lisää lihakuutiot ja pikapaista niitä noin 5 minuuttia kunne lihan väri vaalenee.
Lisää joukkoon soijakastikkeet, lime ja vesi. Kiehauta, sulje kansi ja hauduta miedolla lämmöllä tunti silloin tällöin sekoittaen, kunnes liha on mureaa ja kastike kiehunut kokoon. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa vielä suolalla tai ruokosokerilla. 

Tarjoa ruoka riisin kasvisten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti