sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Kreikkalainen moussaka

Tämä resepti löytyi  Rick Steinin tv sarjasta jossa  hän piipahti kirjailija Patrick Leigh Fermoren taloon ja keskusteli hänen taludenhoitajansa Elpida Beloyannisin kanssa. Muokkasin reseptiä alun kokeilun jälkeen enemmän oman maun mukaisesti ja tässä resepti teille.



Moussaka

noin 900 g lampaan jauhelihaa
6 tomaattia
oliiviöljyä
3 kynttä valkosipulia
1 iso sipuli
2 laakerinlehti
2 munakoisoa
4 isoa perunaa
1 kanelitanko
pari ripausta cayennepippuria
suolaa ja mustapippuria

Valkokastike
75 g voita
2 rkl jauhoja
noin 1 L maitoa
250g Gryere juustoa (säästä osa pinnalle)
2 kanamunaa vaahdotettuna

Siivuta peruna ja munakoiso. Paista peruna ja munakoiso oliiviöljyssä.Valuta ja jäähdytä.
Silppua sipulit ja laita pannulle hetkeksi freesaantumaan. Lisää jauheliha joukkoon. Lisää kuusi suurta tomaattia pilkottuna. Vettä ei lisätä, sillä neste tulee tomaateista. Maustetaan reilusti suolalla, pippurilla sekä varovasti cayenepippurilla lisäksi kanelitanko ja laakerinlehti. Keitä hiukan kasasan jos nestettä on paljon. Tässä vaiheessa voi valmistaa valkokastikkeen ja siihen munavaahdon.

Valkokastike
Sulata voi kattilassa ja lisää jauhoja 2 rkl ja sekoittele tasaisesti.Lisää jauhoja tarpeen mukaan
Lisätään hitaasti noin 1 litra maitoa vatkaa paksuksi ja sileäksi poista liedeltä ja lisää munavaahto. Maustetaan suolalla, pippurilla, cayennepippurilla ja muskotilla sekä raastetulla juustolla.


Lämmitä uuni 200 C
Lado peruna ja munakoiso kerroksittain vuokaan. Jauhelihaa jokaisen kerroksen väliin.
Pohjalle tulee peruna ja päälle jauhettu lammas sitten munakoiso ja viimeiseksi jauheliha. Kaada valkokastike päälle ja laita pinnalle loput juustosta mikä jäi valkokastikkeesta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti