Nämä ovat suht helppoja ja nopeita valmistaa. Olen testannut nämä kaikki ja jokainen
toimii tosi hienosti myös grilliherkkujen kanssa.
Kesäkaalisalatti
(4 annosta)
Ainekset
n. 250 g kesäkaalia (valkokaalia)
1/2 purjoa
1/4 tuoretta kurkkua
1/2 nippu persiljaa
Kastike:
n. 1/2 dl ranskalaista salaatinkastiketta
1. Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Leikkaa kaali erittäin ohuiksi suikaleiksi esimerkiksi juustohöylällä ja hienonna halkaistu huuhdottu purjo. Poista kurkun vetinen keskiosa. Suikaloi kurkku ja hienonna persilja.
2. Lado ainekset kulhoon kerroksittain ja kaada päälle kastike. Sekoita salaatti ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Coleslaw
Coleslaw 6 annosta:
1 keskikokoinen (noin 800 g) valkokaali
2-3 porkkanaa
Kastike
1 ½ dl majoneesia
1 dl ranskankermaa
sitruunaa (kuori ja mehu)
2 tl omenaviinietikkaa
1 rkl dijon-kokojyväsinappia
1 tl sokeria
1/2tl suolaa
1. Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Halkaise kaali, leikkaa kanta pois ja suikaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi.
2. Sekoita majoneesin joukkoon ranskankerma, omenaviinietikka, sinappi, sokeri ja suola. Lisää sitruuna. Tarkista maku ja lisää tässäkohtaa jotain mitä makunystyrä kaipaa. Sokeria lisäämällä saa makuun lisää pyöreyttä.
3. Nosta kaalisuikaleet ja porkkanaraaste isoon kulhoon. Kaada päälle kastike ja sekoita hyvin.
4. Peitä kulho tuorekelmulla tai kannella ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi..
Muista maistaa ja maustaa kastike oivan makuiseksi ennen kuin lisäät sen kaalisuikaleiden joukkoon
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Etikkainen kaalisalatti
( Pizzeria salaatti )
Ainekset
1 pieni kaalinpää/ puolet isosta
0,5 prk etikkasäilöttyä paprikaa
öljykastike
Valmistus
Kuori kaalista pari ulointa kerrosta. Leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Sekoita suikaleet
ja paprika tarjoiluastiassa.
Kastike
Laita pieneen lasiin tl vastajauhettua mustaapippuria ja suolaa, puoli tl sokeria ja
tl kuivattua oreganoa, 0,5 tl timjamia ja basilikaa.
Lisää lasiin noin kolmannes valkoviinietikkaa ja sekoita kunnolla. Täytä lasi ruokaöljyllä,
sekoita hyvin ja kaada salaatin päälle. Peitä salaatti kelmulla ja anna vetäytyä jääkaapissa
vähintään pari tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti