keskiviikko 26. elokuuta 2015

Pulled pork

Pulled porkiin käytetään usein possun niskaa eli kassleria.
Tämä ei ole mitään pikaruokaa. Tätä valmistellaa vuorokausi etukäteen ja
savustellaan useita tunteja joten kärsivällisyyttä tarvitaan.
Tuloksena on tumma möykky lihaa joka on taivallisen hyvää bbq soosin kanssa.

Tee ensin possulle kuivamausteseos.
Tarjoiluvaiheessa kuuluu tarjota myös barbequekastike.
Löysin hyvän bad ass bbq sauce ohjeen jota myös kokeiltiin.
Possu toimii sämpylän välissä, ja höysteeksi sopii hyvin coleslaw.
Colesalw ja batattiranskalaiset toimivat erittäin hyvin possun kaverina lautasella.



Ainekset:
noin 2 kilon kimpale possun niskaa eli kassleria

rub possun niskalle:

3 rkl  fariinisokeria tai ruokosokeria
2 rkl  paprikajauhetta
1 tl   savupaprikaa
1 tl   mustapippuria
1 rkl  suolaa
1 tl   cayennea
1 tl   valkosipulijauhetta
1 tl   sipulijauhetta
1 tl   chilicauhetta

Valmistus:
Valmista kuivamausteseos edellisenä päivänä ja valmistele liha. Sekoita kuivamausteses hyvin ja   sulje pieneen purkkiin. Kuivaa liha paperilla ja hiero lihan pintaan kuivamausteseosta. Anaa maustua foliossa tai kannellisessa astiassa seuraavaan päivään.
   
Kaasugrillissä:
Ota liha jääkaapista huoneenlämpöön.  Laita grilli ja savustin valmiiksi.
Anna grillin lämmetä ja laita liha savustimeen. Säädä savustin grilliin niin, että se on epäsuoralla tulella. Anna savusutua noin 4 tuntia. Kun neljä tuntia on kulunut ota liha savustimesta ja kääri folioon. Anna sen olla hetki. Revi liha sopivaan astiaan ja kaada osa bbq soosista päälle. Loppu soosista tarjolle pöytään.
   
 Jos sinulla on käytössä iso savustus pönttö ei tuota grilli pöhinää tarvita. muuten ohje toimii
 samalla kaavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti