sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Lammas-Dopiaza


tämä on Intialaisen reseptin pohjalta valmistettu curry johon ei tule
ollenkaan kookosta. Eli jos makeutta kaipaa tähän voi lisätä esim
hunajaa tai farini sokeria antamaan vähän makeutta.
Tämän valmistus voi ensimmäisellä kerralla tuntua aika työläältä.
Jos kaikki aineita ei löydy kaapista, ei huolta tämä toimii.

Ainekset:
1 kg sipulia
5 valkosipulinkynttä
5 cm:n pala inkivääriä
2 punaista chiliä
 tl paprikajauhetta
4 rkl tuoreita pilkottuja korianterin lehtiä
2 rkl jauhettua korianteria
2 tl kuminan siemeniä
1 purkki maustamatonta jugurttia
4 rkl öljyä
1 kg lampaan lihaa(nautakin toimii hyvin)
1 tl kardemummaa
1 rkl garam masalaa

Valmistus

Viipaloi puolet sipulista ja siirrä sivuun. Pilko loput sipulista karkeaksi.Sekoita pilkotut sipulit, valkosipuli, inkivääri, chili, paprika, tuore ja jauhettu korianteri, kuminan siemenet ja jugurtti monitoimikoneessa tasaiseksi tahnaksi.

Kuumennna öljy isossa kattilassa tai padassa. Lisää viipaloitu sipuli ja paista keskilämmöllä 10 minuuttia tai kunnes sipuli on kullanruskeaa. Ota sipuli kattilasta ja nosta valumaan talouspaperin päälle.

Lisää liha kattilaan erissä ja paista kovalla lämmöllä ruskeaksi. Ota liha kattilasta ja peitä alumiinfoliolla. Lisää kattilaan sipulitahna. Paista n 5 minuutia tai kunnes oljy alkaa erottua. Vähennä lämpöä, siirrä liha takaisin kattilaan, lisää kardemumma, peitä kannella ja keitä noin tunti tai kunnes liha on kypsä.

Lisää paisetut sipuliviipaleet ja ripottele garam masala jauhe lihojen päälle. Jatka kypsentämistä vielä n 15 minuuttia. Tarjoile naan-levän ja riisin kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti