maanantai 27. tammikuuta 2014

Panang-Curry


Tämä on Thaimaalinen makean mausteinen curry. Tästä saa helposti tuunattua omanlaisensa säätelemällä maustetahnan annostusta. Jos lopputulos on liian tulista lisää kookosmaitoa. Se tasoittaa polteen.

Ainekset:

1 rkl ölyä
1 pilkottu punasipuli
1-2 rkl valmista panag-curry tahnaa
2,5 dl kookosmaitoa
500 g broilerin filettä suupalan kokoiseksi paloiteltuna
4 kaffirlimetinlehteä
1 rkl kalakastiketta
1 rkl limen mehua
2 tl fariinisokeria
1,5 desiä tuoretta korianteria
1 purkki pilkottua ananasta

Valmistus

Kuumenna oljy pannulla tai vokissa. Lisää sipuli ja currytahna ja sekoittele keskilämmöllä 2 minuuttia. Lisää broileri ja pyörittele curryssä. Lisää kookosmaito ja limen lehdet. Kuumenna kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Keitä 15 minuuttia kunnes se on osittain kiehunut kassaan ja muuttunut melko paksuksi. Lisää kalakastike, limenmehu ja fariinisokeri ja keitä vielä 5 minuuttia.
Lisää korianteri ja ananas.

Tarjoa riisin kera. Juomaksi Panag-Curryn kanssa suosittelen kylmää olutta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti