tiistai 28. tammikuuta 2014

Unkarilainen hapankaali-possuvuoka


Tähän Transilvanian hapankaali-possuvuokaan törmäsimme Budapestissa. Ihan hotellin takaa löytyi mukava ravintola ja hapankaalin ystävänä bongasin tämän listalta.
Maku oli todella upea joten myöhemmin piti etsiä resepti. Tässä pala Unkaria lautaselle. Hotellihuoneesta tuli vielä viimeisteltyä asuntokaupatkin tekstarilla. Mahtavasta kauppahallista tuli ostettua paprikaa jauheena ja nauhaan kuivattuna.

ainekset

0,5 kg Possun ulkofilettä
170g eli paketti pekonia
3 valkosipulin kynttä
900g hapankaalia
2 sipulia
2 tomattia
1 tl paprikaa jauheena
(1 tl savustettua paprikaa)
( 1/2 Jalopeno)

vaihe 1

Laita öljy pannuun ja lisää 2 isoa sipulia hakattuna. Anna tiristä hetki ja lisää 2 tomaattia paloiteltuna. Lisää 1tl paprikajauhetta ja 1tl savustettua paprikajauhetta. Lisää Desi vettä. Lisää paloiteltu possu. Lisää suola ja pippuri ja sekoittele 10 minuuttia. Tämä valmistuu 20 minuutissa.

vaihe 2

Tämän voi aloittaa kun vaihe 1 jää porisemaan.
Laita öljy pannulle. Lisää pekoni ja 3 kynttä valkosipulia hakattuna. Kun pekoni on saanut väriä lisää hapankaali(valkosipuliversiokin käy hyvin). Anna porista 20-25 minuttia.

Yhdistä ainekset ja sekoita hyvin. Laita uunivuokaan ja päälle ranskankermaa. Pikku purkista riittää hyvin, kun laittaa sen kaistaleeksi vuoan keskelle pitkittäin. Originaalissa tuota ranskankermaa oli reilusti enemmän. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoka uuniin reiluksi10 minuttiksi. Kun hapakerma saa väriä on tämä herkku valmis.

Nautitaan kylmän oluen kanssa hyvässä seurassa.

1 kommentti:

  1. BetMGM.com Casino - Dr. MD
    BetMGM offers outstanding gaming, premier promotions, top-quality dining 아산 출장샵 and entertainment. 광양 출장마사지 Casino Rewards program and exclusive bonus 제주도 출장마사지 code. 천안 출장마사지 Casino Rewards 남원 출장마사지

    VastaaPoista