tiistai 28. tammikuuta 2014

Leipäjuusto Curry


Tässä reseptissä yhdistyy hienosti perinteinen suomalainen leipäjuusto ja intialainen curry.

Ainekset

3-6 tl  Currytahnaa (Rajah currytahna)
2-3    Sipulia
1/2 tl    kardemummaa
3-6 rkl sitruunamehua
3 rkl    hunajaa
1 pikku purkki tomaattipyrettä
1 prk    Jugurttia
1tlk    Kookosmaitoa
Leipäjuustoa
Rypsiöjlyä
Cashew pähkinää

Valmistus

Kuumenna pannu ja paahda pähkinät ilman oljyä ja siirrä sivuun. Laita öljy varovasti jo kuumaan pannuun. Puolita sipuli ja leikkaa siivuiksi. Lisää sipuli ja kardemumma pannuun. Currytahna ja tomaattipyree hetken päästä mukaan.

Anna tiristä hetki keskilämmöllä ja lisää sitruunamehu. Lisää kookosmaito ja anna porista hetki. Sitten lisätään jugurtti. Sekoittele ja tarkista maku. Lisää pähkinät ja hunaja joukkoon ja keittele kokoon. Samalla, kun kastike porisee leikkaa leipäjuusto kuutioksi. Leipäjuusto laitetaan ihan viimeiseksi. Sen ei ole takoitus sulaa vaan hiukan lämmetä ja pehmetä.

Tarjoillaan jasmin riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti